• Lise

Grønn glede året rundt! 🌼🌼

Oppdatert: 24. april 2020

Nå er det straks begynnelsen på vekstsesongen, og stadig flere hageeiere får nytte og glede av et drivhus. Med et drivhus forlenges utesesongen, og ingenting er som å høste saftige, egendyrkede grønnsaker. Muligheten for overvintring gir uendelige muligheter, og i tillegg kan man dyrke frem eksotiske planter som ellers ville vært vanskelige å få til i et nordisk klima – en gledelig bonus for alle planteelskere der ute!

Plass

Det første man må tenke på når man kjøper et drivhus, er hvor mye plass man trenger. Et drivhus behøver ikke ha så stor gulvflate, men man bør helst kunne stå oppreist. Da blir det mye mer behagelig å stelle med plantene, spesielt om sommeren når de vokser og tar opp mer plass. God takhøyde gir i tillegg mulighet for å henge opp planter etter ønske.


Beliggenhet

Se etter et område med maksimal eksponering for solen, det bør være gode solforhold der du velger å sette drivhuset. Samtidig er det lurt å plassere det et sted hvor det er minst mulig værutsatt - blir det liggende mye våt snø på taket om vinteren, må det måkes en gang iblant. Men er man i tvil, så kan drivhuset plasseres i nærheten av kjøkken og uteplass for enkel tilgang.


Materiale

Et drivhus av polykarbonatplater er ofte litt dyrere, men det isolerer gjerne bedre og tåler mer enn et drivhus i glass. I tillegg slipper det inn mer enn nok lys, uten å bli for varmt. Vårt bestselgende drivhus fra Palram har polykarbonatplater som slipper gjennom 90% av sollys, samtidig som platene stanser UV-stråling fra sola. Drivhuset har god takhøyde og to vinduer som sørger for effektiv ventilasjon, i tillegg til en dobbeltdør med en rampeformet dørkarm – en fordel som gir enkel tilgang til både trillebår og rullestolbrukere. Palram drivhus er vedlikeholdsfritt og egner seg derfor like mye for erfarne hageeiere som nybegynnere!

Det er nok mange grunner til at Palram er vårt mest populære drivhus, og med 5-års garanti kan man ikke slå feil. Ingenting er som å nyte hagen i et lunt uterom og dyrke egne blomster og grønnsaker i beskyttede omgivelser. Nå er det bare å glede seg til grønnere dager i vente, og vi håper du blir like fornøyd!


Les mer om Palram drivhus her.


452 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle