• Lise

Ølbrygging er ikke bare for gutta!🍺

Oppdatert: 24. april 2020I midten av februar bestemte vi oss for å starte karrieren vår som ølbryggere. Valget falt på «7 Fjell Småtøs», en lettdrikkelig American Blonde.

Bryggingen ble gjort i garasjen med noen få plussgrader, sludd og regn i lufta. Forholdene kunne uten tvil vært bedre, men stemningen underveis var upåklagelig! Vi brukte den automatiske bryggeren til Netthandelen på 30 liter, men valgte å kjøre den manuelt ettersom vi ikke er de mest drevne bryggerne. Etter litt knot med å få bryggeren til å oppføre seg som vi ville (bruksanvisning er for pingler), ble bryggingen startet og vi følte vi hadde stålkontroll på prosessen. Det var helt til vi fikk temperaturfall og måtte øke effekten, det var vi jo selvfølgelig ikke forberedt på! Etter litt frem og tilbake var mesketemperaturen stabilisert, og vi har gjort oss en god erfaring på hva vi må følge med på neste gang det skal brygges. Første steg er vel gjerne å sette seg godt inn i bruksanvisningen – det anbefales.
Til tross for litt styrkeproblemer fikk vi til og med løftet opp meskekaret uten hjelp. Vi velger å ikke fokusere på antall forsøk på å få løftet karet eller hvor mange som måtte bære, det er kun detaljer 😊

To uker etter bryggedagen var det duket for tapping over på bokser. Vi var klare for å teste den nye boksemaskinen til Brewbie!
Bokseprosessen sammenlignet med tradisjonell flaskeprosess er en drøm. Det går mye fortere, og det er uten tvil mer praktisk å ha det på bokser enn flasker. Bokser er enklere å ta med seg og du slipper å ta med tomgodset hjem igjen. Drevne ølbryggere sier også det skal være bedre for ølet. Det blir oppbevart mer lufttett og lystett enn på flaske.

For å skape mest mulig flyt underveis i tappeprosessen fordelte vi oppgavene mellom oss. Jeg vasket bokser og lokk og tappet ølet over. Ronja fikset boksingen, mens Kristin tok ansvar for dokumentasjonen underveis. Vi brukte vel i overkant av en times tid på hele prosessen.

Nå gjenstår det litt mer ventetid før vi kan smake på ølet. Vi har selvsagt høye tanker om både oss selv og ølet og forventer et kjempegodt, klart øl med perfekt karbonering. Det er allerede bestemt at det skal settes ny batch, for dette var kjempegøy! Planen neste gang er å prøve seg på en Mango-IPA!
Helene, Kristin og Ronja Kundeservice

1,164 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle